Om oss

Vilka är vi?

Low2High Vacuum är ett Göteborgsbaserat företag med filial i Uppsala. Vår huvudsakliga verksamhet kretsar kring vakuumteknik. Vi tillhandahåller ett brett utbud av produkter inom området och våra kunder återfinns främst bland tillverkande industrier och universitet. Vi är exklusiv återförsäljare för Leybold,  MDC Vacuum, Kashiyama, Hiden analytical, SPI Supplies och Capitol Vacuum.

Vårt utbud består i huvudsak av vakuumpumpar och tillhörande komponenter, men vi har även läcksökare och mätinstrument med i programmet. Vi bygger och skräddarsyr självklart även vakuum-system till olika applikationer, allt efter önskemål. Både i Göteborg och Uppsala erbjuder vi service på alla våra pumpar samt även på andra fabrikat. Beroende på kundens behov kommer vi antingen ut på plats eller så servar vi dem i någon av våra verkstäder. Har du dessutom ett serviceavtal med oss får du ytterligare förmåner i form av rabatter och dylikt.

Varför Low2High Vacuum?

Vi vill vara den enda samarbetspartnern du behöver gällande din vakuumutrustning. Vi har unik kunskap och lång erfarenhet i branschen. Det i kombination med vårt breda sortiment gör att vi känner oss säkra på att du inte behöver vända dig någon annan stans. Vi tillhandahåller lösningar för tillverknings- och analysprocesser likväl som för forskningsändamål. Kärnverksamheten kretsar kring att utveckla applikations- och kundspecifika system för att uppnå vakuum i syfte att avlägsna processgaser.

Med vår gedigna kunskap kan vi lösa alla dina behov inom vakuumområdet. Vi erbjuder även service och underhåll på alla Leyboldprodukter likväl som på produkter från andra tillverkare.

Vår historia.

Tiden går och vägen fram för vårt företag har haft många korsningar och kurvor.I dag heter vi Low2High Vacuum AB, tidigare Oerlikon Leybold Vacuum Scandinavia AB, och ytterligare tidigare Leybold AB och Nordiska Heraeus AB.

Svenska företagen har sin grund så långt tillbaka som 1962 då herrarna Gösta Brogren, Emil Bengtsson och Lars Erik Ekdal inregistrerade företaget Nordiska Heraeus AB. Företaget togs sedermera över av Leybold Heraeus år 1968 och har sedan dess varit i deras ägo såsom dotterbolag. Leybold Heraeus i sin tur haft flera ägare, så företaget har fått genom gå ett antal namnändringar genom åren. Lars Erik Ekdahl var Verkställande Direktör ända fram till sin pension år 1995.

VD-stolen har sedan dess innehafts av Lars Mila, Gerd Schneider och Chris Ball. 2005 tog Christer Bengtsson över som VD och erbjöds av de senaste ägarna, Oerlikon Leybold Vacuum, att köpa företaget genom en så kallad MBO eller Management Buy Out. Vilket genomfördes i November 2009.

Namnet Low2High Vacuum kommer från att man talar om att vakuumnivån kan vara låg eller hög. Vi har produkter som spänner över hela området, så namnet speglar även det.

Företaget har sitt huvudkontor i Sisjön, Askim, Göteborg.
Sedan några år finns vi representerade i Uppsala.

Företaget har i dag 13 medarbetare med långvarig anställning, så den sammanlagda erfarenheten gör att vi kan bidra till våra kunders framgång på ett bra sätt.

Kontakta oss

Datavägen 57B, 436 32 Askim, Sverige

Svederusgatan 1, 754 50 Uppsala, Sverige